NACHT VAN DE NACHT 26 oktober 2019

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

NACHT VAN DE NACHT 26 oktober 2019

26 oktober 2019 - 19:00 - 22:00

Nacht van de Nacht – Visdonk

 

Op zaterdag 26 oktober is er weer de Nacht van de Nacht. Op deze avond waarbij de klok  verzet wordt naar wintertijd, staan in het hele land vele mensen stil bij lichtvervuiling. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. MEC Roosendaal organiseert de Nacht van de Nacht op Landgoed Visdonk.

 

Het belooft weer een leuke avond te worden vol activiteiten voor jong en oud. Zo is er een nachtwandeling door het bos langs waarbij je zintuigen aan worden geprikkeld om te zoeken naar verschillende geluiden en geuren. Je komt meer te weten over de nachtdieren op de verschillende posten op de route en de sterrenhemel bij sterrenwacht. In het T-Huis is er een film over uilen en kun je aan de slag met uilenballen. Aan het einde van de tocht is het tijd om even bij te komen bij het kampvuur met marshmallows en kun je ook zelf vuur maken. De Basserie is open voor een hapje en een drankje. De tocht is voor iedereen en kinderen onder de 12 graag onder begeleiding.

 

De avond begint om 20.00 uur en om 20.15 en 20.30 uur gaan er groepen het bos in om de route te lopen. Aanmelden kan op de avond zelf bij de infostand en de kosten zijn € 1,50 per deelnemer.

Voor de routes van 19.00 u-19.30 u. en 20.00 u kunnen kinderen zich opgeven via www.sjorssportief.nl.

Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Al dit overvloedige licht wordt lichtvervuiling genoemd. Vaak brandt het licht ook nog eens onnodig zoals op de foto te zien is. Lichtvervuiling komt op veel plekken voor. Denk aan verlichting van bijvoorbeeld sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen/garages, kassen, monumenten en reclameborden die de hele nacht onnodig branden.

 

Doe gepaste kleding en schoeisel aan, een groot deel van de tocht is buiten. Zaklamp is niet nodig.

Kom met de fiets of parkeer uw auto op de openbare parkeerplek bij: Lodge Visdonk (begin van de Rozenvendreef).

Meer informatie: www.mecroosendaal.nl of facebook: MEC Roosendaal

Gegevens

Datum:
26 oktober 2019
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,