Duurzame Doeners

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duurzame Doeners

20 december 2022 - 08:00 - 28 februari 2023 - 17:00

TENTOONSTELLING DUURZAMER DOENERS

In de maanden december 2022 en januari 2023 staat er in MEC Roosendaal (Dennescheerderdreef 11) een nieuwe tentoonstelling: Duurzame Doeners.

Duurzame doeners is speciaal ontwikkeld voor kinderen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. De tentoonstelling is heel erg interactief en al doende ontdekken de kinderen van alles over duurzame energie, duurzame huizen/tuinen, duurzame landbouw en afval scheiden.

Daarnaast staan er nog diverse andere leuke items in de tentoonstelling zoals; draairat waarmee je zelf stroom op kunt wekken,  ‘De Energieman’, een leuk fotobord en een proefopstelling over zonne-energie en zonnecollectoren waarmee kinderen  kunnen experimenteer. Ze ontdekken de werking van de zonneboiler en meer!

Gastles

Speciaal bij deze tentoonstelling heeft MEC Roosendaal een gastles ontwikkeld met allerlei proefjes en experimentjes over energie. Zo kunnen leerlingen proberen een nieuwe vorm van duurzame energie te ontdekken met behulp van een energiemeter. Bij de tentoonstelling zitten verschillende opdrachten. De gastles (met bezoek aan de tentoonstelling) duurt ongeveer 1,5 uur. Tijd en datum in overleg.

Gegevens

Begin:
20 december 2022 - 08:00
Einde:
28 februari 2023 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

MEC Roosendaal
Dennenscheerderdreef 11
Roosendaal,
+ Google Maps