NIEUWE TENTOONSTELLING WATERWERKERS

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

NIEUWE TENTOONSTELLING WATERWERKERS

10 december 2018 - 10:00 - 28 februari 2019 - 17:00

Waterwerkers Is een leuke, leerzame en interactieve tentoonstelling over water vlak om ons heen. Rioolwaterzuivering, drinkwaterzuivering, de eigenschappen van water, waterleven, waterverspilling & waterbesparing komen uitgebreid aan bod.
De tentoonstelling start met een leuk introductieverhaal rondom assistent drup die enigzins in paniek verkeerd omdat directeur Wildwater van de trap is gevallen tijdens het schoonmaken van de waterleidingen. Een storing in de waterfabriek moet snel worden opgelost maar.. daar heeft assistent drup wel wat hulp bij nodig!

In de maanden december 2018, januari en februari 2019 staat er een leuke , leerzame en interactieve tentoonstelling over water in het MEC. We nodigen jullie groepen van harte uit voor een bezoek aan de tentoonstelling en de gastles. De tentoonstelling met de naam: Waterwerkers gaat over water om ons heen. Rioolwaterzuivering, drinkwaterzuivering, de eige.

In een paar huiskamers kunnen kinderen zelf met bordjes (spraakballonnen) aangeven wat waterbesparing en verspilling is. Ze kunnen vissen naar dieren in een vijvertje, experimenteren met water, er is een waterestafettespel en meer!nschappen van water, waterleven, waterverspilling & waterbesparing komen uitgebreid aan bod.

Ook is er een leuke opdracht over grondwater. zo kunnen bezoekers zien wat het gevolg is van een hoge grondwaterstand en een lage grondwaterstand.

STEEN ERUIT! BOOM ERIN!

Als aanvulling op Waterwerkers hebben we ook het onderdeel steen eruit! Boom erin! waarbij kinderen zelfstandig tegels uit de tuin verruilen voor groen. Ze kunnen zelf ervaren wat de voordelen van groen zijn. 

 DE GASTLES

Voor de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 hebben we een gastles ontwikkeld bij de tentoonstelling. De gastles is GRATIS

Het doel van de gastles is om de leerlingen inzicht te geven in een waterzuivering en alle elementen van water, door ze zelf aan het roer te zetten. De gastles duurt ongeveer 1,5 uur en kan aangevraagd worden voor de maand februari. Tijden en datum in overleg. De gastles bestaat uit een algemeen deel/introductie. Daarna wordt de groep opgesplitst, een groep begint in de tentoonstellingsruimte en de andere groep gaat aan de slag met waterproefjes. In de tentoonstelling kruipen de leerlingen in de huid van een medewerker uit de waterfabriek. Zo komen ze erachter hoe dingen werken in de waterfabriek. De waterproefjes laten zien hoe je water zuivert, en wat de eigenschappen van water zijn. Na ongeveer 30 minuten ruilen de groepen om.

Gegevens

Begin:
10 december - 10:00
Einde:
28 februari 2019 - 17:00
Evenement Categorie: