We Young People See Nature

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

We Young People See Nature

4 juli - 08:00 - 27 augustus - 17:00

Evenement Navigatie

WE Young People See Nature
Op het Jan Tinbergen College zijn ieder jaar verschillende uitwisselingsprojecten met andere scholen. Sommige van deze projecten zijn ook internationaal. Een van deze projecten heet WE Young People See Nature.
Dit is een uitwisselingsproject voor jongeren tussen de 15 en 17 jaar oud, uit de derde klas. Aan dit project nemen ieder jaar tien leerlingen van het Jan Tinbergen College deel. Deze leerlingen komen allemaal uit de derde klas, van de mavo tot aan tweetalig vwo. Ook doen er ieder jaar tien Poolse leerlingen mee.
Het doel van het project is om in aanraking te komen met een andere cultuur, andere gewoontes en een andere taal, door het gebruiken van een camera.
‘WE’, het eerste deel van de naam van het project, staat voor West-East, omdat het een uitwisseling is tussen Polen en Nederlanders.
Het fotoproject wordt ieder jaar georganiseerd, en er doen ieder jaar andere leerlingen aan mee, omdat het alleen voor leerlingen uit de derde klas is.
In totaal ben je als deelnemer twee weken weg voor het fotoproject. In september zijn de Poolse leerlingen naar
Nederland gekomen, en eind mei zijn we naar Polen geweest.
De week dat de Polen in Nederland waren, hebben we op Texel doorgebracht, en de week in Polen hebben we in een
klein dorpje doorgebracht, genaamd Czarnocin. Dit ligt hemelsbreed 32 km van Stettin vandaan.
Het is een fantastische, leuke, en onvergetelijke ervaring, om mee te mogen naar Polen. Als je er bent, merk je echt het verschil tussen een rijk- en een arm land. Dit is echt een hele mooie, maar ook een aparte ervaring, om te zien dat er mensen zijn die in huizen moeten wonen, waar de ramen kapot zijn, omdat de mensen de reparatie niet kunnen betalen.

Gegevens

Begin:
4 juli - 08:00
Einde:
27 augustus - 17:00
Evenement Categorie: