BOERENFESTIVAL

Klimaatcafé Roosendaal: water- en natuurdebat in het MEC.
1 maart 2019
WATERFESTIVAL 26 juni – 14.00-16.00 uur
25 april 2019
Toon alles

BOERENFESTIVAL

14 april van 13.00 uur tot 16.00 uur – MEC Roosendaal

Op 14 april organiseren ZLTO Roosendaal en MEC Roosendaal het Boerenfestival bij T-Huis Visdonk. Dit gratis festival wordt georganiseerd om uw inzicht te geven in verschillende agrarische bedrijven en agrarisch gerelateerde streekproducten.  Op deze middag gaan de koeien van het naastgelegen boerenbedrijf naar buiten en dit is een belevenis op zich.

Tijdens dit festival bieden een aantal lokale boeren hun producten aan en zijn er vele leuke activiteiten voor jong en oud; zoals schapendrijven, bezoek bij twee boeren in de (melk)stal, kraampjes met agrarisch gerelateerde producten uit Roosendaal en omgeving en zelf broodbakken zoals de mensen dat in het stenentijdperk deden zo’n 3000 jaar geleden. Ook is er een melkkoe en een springkussen en er staan oude  landbouwmachines van onder andere OTMV.  De OTMV (oude trekker en motoren vereniging) viert dit jaar haar 40 jarig jubileum, tijdens het Boerenfestival wordt daar ook aandacht aan besteed.

Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen bij twee melkveebedrijven. Beide bedrijven hebben een andere manier van melken en het is dus zeker interessant om de verschillen te komen bekijken. Het belooft ook weer een heus spektakel te worden als de koeien na de winterperiode op stal weer voor het eerst naar buiten gaan.

Kom met de fiets of parkeer de auto op de openbare parkeerplaats aan de Rozenvendreef 2 (bij de Lodge) de slagboom bij het T-Huis is dicht. Vanaf de openbare parkeerplaats staat de looproute naar het T-Huis aangegeven.  We verwachten dat parkeren een probleem gaat worden dus raden het af om met de auto te komen.