DUURZAAMHEIDSCAFÉ ROOSENDAAL 17 april

Brabantse schoolpleinen kleuren groen / criteria voor aanvraag van financiële ondersteuning
14 maart 2018
VOORLEESACTIE
28 augustus 2018
Toon alles

DUURZAAMHEIDSCAFÉ ROOSENDAAL 17 april

 

Duurzaamheidscafé Roosendaal

Kennisbijeenkomst over duurzame oplossingen voor uw woning

 

Op dinsdag 17 april wordt het eerste Duurzaamheidscafé in Roosendaal georganiseerd. De avond is voor alle huizenbezitters en huurders in de gemeente Roosendaal. Tijdens de avond komen verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met energie en duurzaamheid. Het duurzaamheidscafé is een initiatief van MEC Roosendaal in samenwerking met de Duurzaamheidswinkel, Transition Town en de gemeente Roosendaal. Tijdens het duurzaamheidscafé is buurkracht ook van de partij. De gratis avond is van 19.00 uur tot 21.45 uur. Locatie is de Mytylschool, Gezellelaan 13 te Roosendaal.

Inhoud van de avond

Het beloofd een interessante bijeenkomst te worden die is opgedeeld in een algemeen deel en zes specifieke sessies met de onderwerpen:

Financiering: tijdens deze sessie komen de verschillende financieringsmogelijkheden aan bod en wordt er uitleg gegeven over de verschillen. Er zijn lokale, regionale en landelijke financieringsmogelijkheden.

Overstappen van energieleverancier: de ene energieleverancier is duurzamer dan de andere, maar ook kan overstappen van leverancier een slimme manier zijn om geld te verdienen. Tijdens deze sessie komt naar voren hoe dit werkt en welke energieleverancier echt groen is.

Zonnepanelen: in Roosendaal verschijnen steeds meer daken met zonnepanelen. Maak hoe werkt het nou eigenlijk en zou het ook iets voor mij kunnen zijn, bij welke aanbieders kan ik terecht en wat zijn ervaringen van anderen? Deze sessie geeft antwoorden op dit soort vragen.

Warmtepomp:  de sessie geeft informatie over hoe een warmtepomp werkt en wat er nodig is om een warmtepomp te monteren. Met een warmtepomp haal je warmte uit de buitenlucht. Zodra het buiten warmer is dan 4 graden verwarmt de warmtepomp uw woning. Daardoor hoef je veel minder gebruik te maken van de cv-ketel. Je bespaart tot 70% op het gasverbruik voor verwarming.

Gasloos wat nu? : In Roosendaal worden er nu en in de toekomst gasloze huizen gebouwd. Maar waar moet je dan als toekomstig huiseigenaar rekening mee houden en hoe werkt het nou als ik met mijn bestaande huis gasloos wil? De sessie; gasloos wat nu? geeft handvatten en tips over waar je als huizeneigenaar rekening mee moet houden.

Kleine besparingen: welke eenvoudige maatregelen kun je zelf nemen om het energieverbruik omlaag te krijgen? Deze sessie geeft veel tips over waar je op kunt letten zodat je er makkelijk zelf mee aan de slag kunt.

Bezoekers van het café kunnen op deze avond twee sessies bijwonen. Tijdens de sessies wordt er informatie gegeven over het onderwerp door een deskundige en is er ook gelegenheid tot vragen.

Informatie en aanmelden

Vooraf aanmelden is wenselijk en kan via deze link

Onder de bezoekers van de avond worden drie warmtescans verloot ter waarde van €95,00. Een warmtescan geeft een duidelijk beeld van het warmteverlies van een woning en aan de hand van de scan wordt een aanbevelingsrapport geschreven.

Parkeren kan bij de Mytylschool en als de parkeerplaats vol is of bij de naastgelegen Agrimarkt (let goed op de laad en los plaatsen). De school heeft recentelijk een prachtige duurzame vleugel geplaatst die een bezoekje meer dan waard is.

Tijdens het duurzaamheidscafé is Buurkracht ook van de partij om u te informeren over de mogelijkheden om gezamenlijk met de buurt lokale initiatieven te ondernemen.

Duurzaamheidscafé