Doelstelling

De doelstelling van het MEC Roosendaal is als volgt omschreven:
icon-missie
"Het doel van de duurzaamheidseducatie is om de inwoners van Roosendaal bewuster en duurzamer te laten denken en doen. MEC Roosendaal richt zich op verschillende aspecten van duurzaamheid zoals de thema's; Afval = Grondstof, Energie, Water&Groen. Educatie staat bij MEC Roosendaal in het teken van doen, ontdekken en beleven. Duurzaamheidseducatie bij de leerlingen van nu zorgt voor bewuste en verantwoordelijke inwoners in de toekomst. "

De activiteiten richten zich met name op basisscholen, voortgezet onderwijs en inwoners van Roosendaal. De activiteiten zijn in de vorm van oa. gastlessen, workshops, tentoonstellingen, infomatieavonden, excursies en leskisten. Gebleken is dat workshops, tentoonstellingen, excursies en gastlessen zeer goed bezocht worden. MEC Roosendaal probeert zoveel mogelijk opmaat en vraaggestuurd te werken.

Om het doel te bereiken vormt het met een netwerk met diverse organisaties zoals; GDO, Gemeente Roosendaal, IVN, KNNV, TTR, Natuurmonumenten, Brantse Delta, Saver, NME netwerk, Duurzaamdoor en JOGG