Duurzame Doeners

FIJNE FEESTDAGEN
21 december 2021
Natuurfoto Tentoonstelling – Chris van Gurp
14 juli 2023
FIJNE FEESTDAGEN
21 december 2021
Natuurfoto Tentoonstelling – Chris van Gurp
14 juli 2023
Toon alles

Duurzame Doeners

TENTOONSTELLING DUURZAMER DOENERS

In de maanden december 2022 en januari 2023 staat er in MEC Roosendaal (Dennescheerderdreef 11) een nieuwe tentoonstelling: Duurzame Doeners.

Duurzame doeners is speciaal ontwikkeld voor kinderen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. De tentoonstelling is heel erg interactief en al doende ontdekken de kinderen van alles over duurzame energie, duurzame huizen/tuinen, duurzame landbouw en afval scheiden.

Daarnaast staan er nog diverse andere leuke items in de tentoonstelling zoals; draairat waarmee je zelf stroom op kunt wekken,  ‘De Energieman’, een leuk fotobord en een proefopstelling over zonne-energie en zonnecollectoren waarmee kinderen  kunnen experimenteer. Ze ontdekken de werking van de zonneboiler en meer!

Gastles

Speciaal bij deze tentoonstelling heeft MEC Roosendaal een gastles ontwikkeld met allerlei proefjes en experimentjes over energie. Zo kunnen leerlingen proberen een nieuwe vorm van duurzame energie te ontdekken met behulp van een energiemeter. Bij de tentoonstelling zitten verschillende opdrachten. De gastles (met bezoek aan de tentoonstelling) duurt ongeveer 1,5 uur. Tijd en datum in overleg.