ECO-SCHOOLS

KABOUTERPAD HERFST 2018
28 augustus 2018
Global Goals in MEC Roosendaal op Dag van de Duurzaamheid
2 oktober 2018
KABOUTERPAD HERFST 2018
28 augustus 2018
Global Goals in MEC Roosendaal op Dag van de Duurzaamheid
2 oktober 2018
Toon alles

ECO-SCHOOLS

We zijn trots om te mogen melden dat we ook dit jaar twee scholen kunnen ondersteunen in hun proces naar hét keurmerk ECO-schools! Het MEC en de gemeente Roosendaal betalen de kosten voor de eerste twee jaar en bieden professionele ondersteuning aan het ECO-team.

Eco-Schools is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen. Wereldwijd zijn er al meer dan 17.000 Groene Vlaggen uitgereikt op ruim 51.000 deelnemende scholen in 68 landen. In Nederland richt het keurmerk zich op scholen uit het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het MBO  

Eco-Schools is gebaseerd op het principe ‘student-led change’. Dat betekent dat leerlingen een heel belangrijke rol vervullen in de verandering die een school ondergaat. Er moet ruimte zijn om te experimenteren met eigen oplossingen en handelingsperspectieven. Met een focus op gedrag en educatie daagt de Eco-Schoolsmethodiek uit tot het nemen van zeer veelzijdige maatregelen binnen de mogelijkheden van de school. De leerlingen/studenten gaan zelf op zoek naar hoe het geregeld is in de school en wat er beter kan rondom verschillende duurzaamheidsthema’s.

Wilt u ook uw leerlingen een voorsprong geven in de maatschappij, doordat ze duurzaam denken en doen?


Dit kan door van uw school een officiële ECO-school te maken in twee jaar tijd. Dit wordt dan bevestigd met het officieel internationale, door de Verenigde Naties erkende keurmerk de Groene Vlag.

De eerste twee scholen die zich aanmelden voor deelname aan ECO-schools in Roosendaal, kunnen gratis het traject doorlopen van twee jaar en rekenen op volledige ondersteuning om het officiële Keurmerk voor Duurzame scholen te verdienen.

 

Waarom meedoen?

Er zijn voor scholen verschillende redenen om mee te doen aan Eco-Schools:

• Duurzaam onderwijs en een verbeterde leefomgeving in en om de school

• Structuur in plaats  van losse projecten: Eco-Schools fungeert als kapstok voor duurzaamheid

• Profilering: duurzaamheid staat voor kwaliteit en geeft een goede uitstraling

• Besparingen door het tegengaan van verspilling van energie en geld

 

Hoe aanmelden?

Bent u geïnteresseerd? Dan komen wij graag vrijblijvend uw team uitleg geven over hoe het traject om ECO-school te worden werkt.

Graag vóór 10 oktober 2018 (dag van de duurzaamheid) contact opnemen met:

–          Jolanda Jochems, de begeleider van de ECO-schools in Roosendaal óf

–          Maggy van den Aker, projectleider ECO-schools in Roosendaal

 

Meer informatie

In de bijlage treft u de flyer aan van ECO-schools, die u meer informatie verschaft over het Keurmerk voor Duurzame Scholen. en natuurlijk staat ook alle informatie op:   www.eco-schools.nl