Global Goals in MEC Roosendaal op Dag van de Duurzaamheid

ECO-SCHOOLS
28 augustus 2018
nieuwe activiteiten
2 oktober 2018
Toon alles

Global Goals in MEC Roosendaal op Dag van de Duurzaamheid

PERSBERICHT

 

In september 2015 heeft Nederland zich, als lidstaat van de VN, gecommitteerd aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen Agenda 2030, ook wel Global Goals of SDGs genoemd. In MEC Roosendaal staan deze Global Goals op 10 oktober 2018, tijdens de jubileumeditie van de Dag van de Duurzaamheid, centraal en wordt het nieuwe handboek in kalendervorm gepresenteerd met titel ‘Global Goals in de praktijk’. Iedereen is welkom om de presentatie bij te wonen. Entree is gratis!

 

De wereldwijde Agenda 2030 is er voor iedereen. Maar hoe worden Global Goals effectief geïmplementeerd in een samenleving en maatschappij? Claudia Koole heeft het handboek, in kalendervorm, ‘Global Goals in de praktijk’ gemaakt. Sinds 2008 is zij endorser van het Earth Charter en  hield ze zich bezig met Millenniumdoelen. In 2015 is ze bezig met de Sustainable Development Goals (SDGs), de opvolger van de Millenniumdoelen, om een manier te vinden die praktisch toegepast kan worden binnen verschillende groepen mensen, ongeacht afkomst, cultuur of werkzame sector. Hieruit is “Global goals in de praktijk” voortgekomen.

 

Op woensdag 10 oktober 2018 van 15.00 tot 16.30 uur vindt in de tentoonstellingsruimte van MEC Roosendaal een korte presentatie plaats van ‘Global Goals in de praktijk’. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan wat de Verenigde Naties op dit gebied bekend hebben gemaakt, samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

 

 

Datum: woensdag 10 oktober 2018

Tijdstip: 15.00 – 16.30 uur

Plaats: MEC Roosendaal, Dennescheerderdreef 11 te Roosendaal

www.dagvandeduurzaamheid.nl Urgenda

www.mecroosendaal.nl MEC Roosendaal

 

 

“We the People” & Global Goals: https://www.youtube.com/watch?v=RpqVmvMCmp0&t=23s

 

Mr Bean & Global Goals: https://www.youtube.com/watch?v=s8cWM-TFZwM

 

Transitioning from the MDGs tot the SDGs: https://www.youtube.com/watch?v=5_hLuEui6ww