KABOUTERPAD HERFST 2018

VOORLEESACTIE
28 augustus 2018
ECO-SCHOOLS
28 augustus 2018
Toon alles

KABOUTERPAD HERFST 2018

UITNODIGING

Kabouterpad!

Beste leerkrachten van groepen 1 tot en met 3,

De herfst komt er weer aan en dan is het natuurlijk leuk om met de kinderen van groep 1 t/m 3 naar het bos te gaan. In de maanden oktober en november kunnen de kinderen het kabouterpad weer lopen in het Visdonkse bos. Graag nodigen we jullie groep om opzoek te gaan naar uilen met leuke opdrachten de herfst editie van het kabouterpad.

 

Kabouterpad groep 1, 2 en 3

Na het grote succes van vorig jaar bieden we het kabouterpad dit jaar opnieuw aan de aan de groepen 1, 2 en 3. Het kabouterpad start vanuit het T-huis en bestaat uit een korte wandeling met tien opdrachten. De kinderen krijgen allemaal een kaboutermuts op. Nieuwe kaboutermutsen zijn €1,00 euro per stuk en mogen na afloop mee naar school, uitleenexemplaren zijn gratis.

Tijdens de wandeling komen de kinderen verschillende uilen tegen en elke uil heeft zijn eigen opdracht. De gevarieerde opdrachten hebben te maken met de herfstverschijnselen (zoals; paddenstoelen, bladeren, kleuren, dennenappels etc.) en het leven in het bos. De opdrachten zijn zowel interactief als educatief waarbij kabou

ter Pip de hoofdrol speelt. Er zijn twee kabouterpaden beschikbaar. Elke kaboutertocht kan in tegengestelde richting gelopen worden waardoor 4 groepjes van ongeveer 7-10 kinderen tegelijk kunnen starten. Elke groep heeft tenminste één begeleider (vanuit school en dit kan ook een ouder zijn) nodig die de opdrachten voorleest en uitlegt.

Het kabouterpad duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur en kost 1 euro per leerling. De data en starttijden zijn in overleg vast te leggen. Het kabouterpad staat garant voor een ochtend vol verwondering en natuurbeleving! vol = vol

Voor meer informatie over het kabouterpad, kun je contact opnemen met MEC Roosendaal; info@mecroosendaal.nl.

Met vriendelijke groeten,

Coördinator:   Maggy van den Aker