MEC Roosendaal OPEN

FOTOWEDSTRIJD – ZWERFAFVAL
6 mei 2021
WATERDAG 2021
14 juni 2021
FOTOWEDSTRIJD – ZWERFAFVAL
6 mei 2021
WATERDAG 2021
14 juni 2021
Toon alles

MEC Roosendaal OPEN

Na maanden gesloten te zijn geweest mogen we 5 juni de deuren weer openen voor publiek.

Momenteel staat er de tentoonstelling “One Planet” over de Sustainable Development Goals (SDG) . de tentoonstelling geeft uitleg over de SDG’s en ook concrete voorstellen over hoe dingen anders kunnen.

De tentoonstelling gaat over onderwerpen die ons allemaal bezighouden: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en over hoe we op deze planeet samen kunnen leven.

Als uitgangspunt voor de tentoonstelling One Planet  zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) genomen, de zeventien doelen die de Verenigde Naties vóór 2030 willen bereiken om van de aarde een betere plek te maken. In zeventien tentoonstellingsonderdelen belichten we aan de hand van interactie, collectie, beeld en tekst steeds een aspect van zo’n duurzaam ontwikkelingsdoel.

Zet in de in de tentoonstelling bijvoorbeeld nieuwe eiwitbronnen op je menu. Vergelijk je eigen leven met dat van iemand elders op de wereld. Zorg voor schoon drinkwater. Kijk of je iemand kunt vinden met dezelfde huidskleur als jij. Kom in actie voor een bedreigd dier. Of help mee het koraalrif te redden. In de expositie kunnen bezoekers ontdekken hoe duurzame oplossingen voor stedelijke problemen en mondiale vraagstukken worden gerealiseerd en wat je hier zelf aan kunt bijdragen. Zo kijken we naar de toekomst en bouwen we samen aan een gezonde en veilige wereld. Er is, net als bij de vaste tentoonstelling, een vragen/stellingen lijst beschikbaar die het gesprek over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen op gang brengt.

Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand.