moestuinzaden

50 Dingen boekje
3 februari 2021
rabo & co – MEC artikel
10 april 2021
50 Dingen boekje
3 februari 2021
rabo & co – MEC artikel
10 april 2021
Toon alles

moestuinzaden

MOESTUINENACTIE ROOSENDAAL –

Ook dit jaar kunnen basisscholen en bso’s via MEC Roosendaal pakketten aanvragen met groentezaden. Het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan heeft een droom: “elk kind heeft ooit in een moestuin gewerkt”. Het wil daarom begin 2021 zadenpakketten verspreiden onder scholen en bso’s. Ervaringen opdoen met een moestuin is een bewezen goed middel om kinderen meer te interesseren voor groente en een aanzet te geven tot hogere groenteconsumptie.

JOGG wil moestuin nieren ook van harte aanbevelen, omdat gezonde voeding essentieel is voor een gezonde levensstijl. Met als doel minder kinderen in goede gezondheid. Hoe ziet een pakket eruit? Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, andijvie, rode biet, prei, spinazie en peentjes. De zaden in het pakket zijn een veilig natuurproduct, veilig voor mens en dier. Ze zijn vermeerderd met respect voor de natuur, vrij van bestrijdingsmiddelen en bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. Ze zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin. TIP: Eetbare bloemen Wil je als school eetbare bloemen in de tuin? Dan kun je Oost-Indische kers, afrikaantjes en borage of komkommerkruid zaaien of te planten. (zitten niet in het pakket) Lesmateriaal en teeltinformatie Bij de zaden wordt een boekje met teeltinformatie bijgeleverd.

De speciale Rijk Zwaanwebsite www.lovemysalad.com/moestuintips met meer praktische tips krijgt deze winter een update. Je kunt het pakket uiteraard ook aanvullen met eigen lesmateriaal. Aanvragen? Per school of bso is 1 pakket beschikbaar. Op = Op! De zaden van vorig jaar zijn in 2021 ook nog heel goed bruikbaar. Is uw school of bso geïnteresseerd in een zadenpakket? Laat het ons dan weten via info@mecroosendaal.nl we hebben nog enkele pakketten over