NACHT VAN DE NACHT – 28 OKTOBER 2017

NIEUW! SPEURTOCHT VISDONK – NATUURMONUMENTEN
10 augustus 2017
Landgoedloop Visdonk – 12 november
2 november 2017
NIEUW! SPEURTOCHT VISDONK – NATUURMONUMENTEN
10 augustus 2017
Landgoedloop Visdonk – 12 november
2 november 2017
Toon alles

NACHT VAN DE NACHT – 28 OKTOBER 2017

Op zaterdag 28 oktober is er weer de Nacht van de Nacht. Op deze avond waarbij de klok verzet wordt naar wintertijd, wordt er in heel het land stil gestaan bij lichtvervuiling. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. MEC Roosendaal organiseert de Nacht van de Nacht, dit jaar in samenwerking met Natuurmonumenten op Landgoed Visdonk.

 

Het belooft weer een leuke avond te worden vol activiteiten voor jong en oud. Zo is er een nachtwandeling door het bos langs verschillende posten zoals de nachtboswachter (van Natuurmonumenten) en de sterrenwacht. Ook worden de zintuigen langs de route op verschillende manieren geprikkeld! Er wordt een vleermuizenexcursie georganiseerd en voor het T-Huis is er weer van alles te doen zoals pompoenlantaarns maken, kampvuurtjes en natuurlijk de bosheks!

 

De avond begint om 20.00 uur maar het is ook mogelijk om later in te stromen. De avond is gratis, en u hoeft zich niet aan te melden.

Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Al dit overvloedige licht wordt lichtvervuiling genoemd. Vaak brandt het licht ook nog eens onnodig zoals op de bovenstaande foto te zien is. Lichtvervuiling komt op veel plekken voor. Denk aan verlichting van bijvoorbeeld sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen/garages, kassen, monumenten en reclameborden die de hele nacht onnodig branden.

 

Naast het programma zoals hierboven geschreven is er ook nog een programma specifiek voor kinderen van 19.30 tot 20.30 uur. Voor dit programma konden kinderen zich inschrijven. Dit programma is VOL! Na het programma mogen de kinderen en ouders nog wel aansluiten bij het hierboven genoemde programma.

Kom met de fiets of parkeer uw auto op de openbare parkeerplek bij: Lodge Visdonk (begin van de Rozenvendreef).