NACHT VAN DE NACHT

nieuwe activiteiten
2 oktober 2018
Gastles WATERWERKERS
10 december 2018
nieuwe activiteiten
2 oktober 2018
Gastles WATERWERKERS
10 december 2018
Toon alles

NACHT VAN DE NACHT

Nacht van de Nacht – Visdonk

 

Op zaterdag 27 oktober is er weer de Nacht van de Nacht. Op deze avond waarbij de klok  verzet wordt naar wintertijd, staan in het hele land vele mensen stil bij lichtvervuiling. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. MEC Roosendaal organiseert de Nacht van de Nacht, dit jaar in samenwerking met Natuurmonumenten op Landgoed Visdonk.

 

Het belooft weer een leuke avond te worden vol activiteiten voor jong en oud. Zo is er een nachtwandeling door het bos langs verschillende posten zoals vleermuizen en nachtdieren, dierengeluidenspel en de sterrenwacht. In het T-Huis is er een film over uilen en kun je aan de slag met uilenballen. Aan het einde van de tocht is het tijd om even bij te komen bij het kampvuur met wat popcorn en marshmallows en natuurlijk de bosheks! De Brasserie is open voor een hapje en een drankje. De tocht is voor iedereen en kinderen onder de 12 graag onder begeleiding.

 

De avond begint om 19.30 uur en elke 15 minuten gaat er een nieuwe groep het bos in. Aanmelden is wel nodig en de kosten zijn € 1,50 per deelnemer.

AANMELDEN DRUK HIER

 

Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Al dit overvloedige licht wordt lichtvervuiling genoemd. Lichtvervuiling komt op veel plekken voor. Denk aan verlichting van bijvoorbeeld sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen/garages, kassen, monumenten en reclameborden die de hele nacht onnodig branden.

 

Doe gepaste kleding en schoeisel aan, een groot deel van de tocht is buiten. Zaklamp is niet nodig.

Kom met de fiets of parkeer uw auto op de openbare parkeerplek bij: Lodge Visdonk (begin van de Rozenvendreef).

Meer informatie: www.mecroosendaal.nl of facebook: MEC Roosendaal

Meer informatie over Landgoed Visdonk: www.natuurmonumenten.nl/visdonk