NIEUWE Tentoonstelling: Deur dicht, licht uit!

Gastles kriebelbeestjes
14 juli 2020
NACHT VAN DE NACHT – LIVESTREAM
23 oktober 2020
Gastles kriebelbeestjes
14 juli 2020
NACHT VAN DE NACHT – LIVESTREAM
23 oktober 2020
Toon alles

NIEUWE Tentoonstelling: Deur dicht, licht uit!

Van 17 juli tot eind september staat er weer fantastisch nieuwe tentoonstelling in het MEC. De tentoonstelling is voor iedereen gratis te bezoeken (houdt 1,5 meter afstand) en gaat over Duurzaamheid. LET OP KINDEREN ALLEEN ONDER BEGELEIDING

De tentoonstelling is erg interactief en vooral voor jonge kinderen om het lastige begrip Duurzaamheid echt te kunnen begrijpen. speciaal voor de groepen 1 t/m 4 is er een leuke, gratis gastles voor het basisonderwijs (op afspraak).

Onderwerpen in de tentoonstelling zijn:

Afval & Afvalscheiden

Zo leren ze over zwerfafval & afvalscheiding in het afvalgrijperspel. Gewapend met afvalgrijpers gaan de kinderen in groepjes afval grijpen en sorteren voor de recycling. Batterijen, papier, plastic en GFT.. alles heeft zijn plaats voor hergebruik!

Afavlgrijper spel _5

Duurzaam wonen

In de boerderij van de boer (en zijn hond Bas) ontdekken kinderen van alles over duurzaam wonen. Bijvoorbeeld door pratende wc knoppen en stopcontacten, over waterbesparing en verschillende energiebronnen. Kinderen kunnen zelf van alles ontdekken en verschillende spellen doen zoals; het geweldig bliksemspel en het wasdroogspel.

Duurzaam huis_6

Duurzame leefomgeving

Kinderen voelen, kijken, ruiken en luisteren in het grote insectenhotel en leren over het nut van insecten in de natuur!

De kinderen bekijken de verschrikkelijke gevolgen het gebruik van gif en zoeken op de grote zoekplaat alle dieren tussen bloemen en op stronken. In de moestuin ontdekken kinderen dat je meer met de tuin kunt doen: ze kunnen er etenswaren laten groeien en bloemen planten om de natuur terug te krijgen in je tuin. Ze planten kolen en penen, hang appels en peren aan de boom, gooien het rotte fruit in de compostbak, hangen de dieren in de wilde bloemenborder. Spelen met de reuzenzenuwspiraal!

Jeugdlab (speciaal voor de gastles)

Speel en experimenteer in het jeugdlab met zonne-energie race auto’s, zonne-energie dieren, een windtunnel en wek zelf energie op!

Windtunnel duurzaamheid_1