Nieuwsbrief zaadpakketten voor Moestuinen – Fotowedstijd

Fototentoonstelling: Jong talent Matthijs Heijboer
14 december 2017
Smaaklessen en uitleenkist
23 februari 2018
Fototentoonstelling: Jong talent Matthijs Heijboer
14 december 2017
Smaaklessen en uitleenkist
23 februari 2018
Toon alles

Nieuwsbrief zaadpakketten voor Moestuinen – Fotowedstijd

nieuwsbrief moestuin

 

Nieuwsbrief zaadpakketten voor moestuinen

In Roosendaal zijn er 27 scholen en instanties die zich hebben aangemeld voor de gratis zaadpakketten voor moestuinen.

Doe je mee fit is oké

MEC Roosendaal en Doe je mee fit is oké, hebben de handen in een geslagen om de Roosendaalse jongeren gezonder te maken.

Kent u Doe je mee, fit is oké al? In heel Roosendaal willen wij voor kinderen een omgeving maken waarin gezonde keuzes en lekker bewegen de normaalste zaak van de wereld zijn. Dit doen we met zoveel mogelijk partners. Scholen en ouders zijn hierbij onmisbaar!

Het aanleggen van een moestuin is een mooi voorbeeld hoe u kunt meedoen aan Doe je mee! Wilt u weten wat u nog meer kunt doen? Kijk op www.jogg-roosendaal.nl of volg ons op facebook www.facebook.com/doejemeefitisoke/

Fotowedstrijd

Win een sportdag voor de hele school/instelling (max 150 leerlingen) met de leukste, mooiste of grappigste foto van kinderen die bezig zijn in de moestuin!  We vinden het leuk om de vorderingen in de moestuin te volgen.

De foto’s kunnen gestuurd worden naar info@mecroosendaal.nl

De bossportdag wordt in overleg met de school of instelling georganiseerd in de week van 25 t/m 29 juni. Voor het organiseren van de bossportdag werken we samen met Sportservice Roosendaal en de lokatie is het bos op Landgoed Visdonk.

Aanleggen moestuin

Er zijn diverse website met tips over het aanleggen en onderhouden van een moestuin. Deze site vonden we overzichtelijk en duidelijk. Er staat  informatie over; aanleg en inrichting – onderhoud – wat moet er in de tuin – planten – eten,  voeding, gezond.

www.onzeschooltuin.nl

 

Subsidie voor aanleg groen schoolplein

Er komt er een provinciale subsidie die tot €14.000,00 euro toekent  voor de realisatie van een groen schoolplein. Deze wordt vermoedelijk in april opengesteld. Via de onderstaande link komt u op de site van de provincie met meer informatie over deze subsidie. Op de Doe je mee nieuwsbrief en website worden geïnformeerd als de subsidie ronde is geopend.

https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/2018/januari/brabantse-schoolpleinen-gaan-groen-kleuren.aspx

 

Smaaklessen

Smaaklessen is hét lesprogramma over eten voor groep 1 t/m 8. Door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken, verkennen kinderen hun eten. Smaaklessen is gebaseerd op een idee van TV-kok Pierre Wind. Er is een speciale smaakmissie over de moestuin!

Uitleenkist

MEC Roosendaal heeft een uitleenkist die als ondersteuning kan helpen bij het geven van de smaakles. Deze bevat de lesmap Smaaklessen en allerlei gebruiksmaterialen. Ook zijn er allerlei ondersteunende documenten beschikbaar (zoals een inhoudsopgave, inpakinstructie en boodschappenlijst).

www.smaaklessen.nl