Scholen onderzoeken het water in Roosendaal

Nieuwsbrief mei 2016
31 mei 2016
Natuurfototentoonstelling MEC Roosendaal
10 juni 2016
Nieuwsbrief mei 2016
31 mei 2016
Natuurfototentoonstelling MEC Roosendaal
10 juni 2016
Toon alles

Scholen onderzoeken het water in Roosendaal

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Gewapend met bakjes, emmertjes, potjes, schepnetten en kaarten om gegevens te noteren en een kaart met van alles wat in het water kan zitten, hebben kinderen van bassisschool De Singel donderdag 9 juni het water in het Vrouwenhofpark onderzocht.

Zij gaven donderdag het startsein voor een groot Roosendaalse wateronderzoek door scholieren. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 onderzoeken de waterkwaliteit en maken een ecologisch rapport.

Aan ieder onderzoek gaat een gastles vooraf. Groep 7 van basisschool De Singel was donderdagmorgen de eerste van 17 groepen die het programma afwerkte.

Het waterprogramma komt voort uit een samenwerking tussen CultuurCompaan, MEC Roosendaal en de gemeente Roosendaal. Thema’s zijn waterzuivering, hemelwater en grondwater. Doel van het waterprogramma is om kinderen op jonge leeftijd waterbewust te maken.

De komende periode volgen andere scholen het voorbeeld van de leerlingen van De Singel. Zij onderzoeken andere waterplekken in Roosendaal, doorgaans in de buurt van hun school. Zo ontstaat straks een grote ecologische kaart van het water in Roosendaal.

Altijd spannend om de ‘vangst’ te bekijken.

Guido Elzakkers van de gemeente begeleidt het project, samen met Maggy van de Aken van het MEC. . Hij laat zien welke informatie beschikbaar is om te ontdekken wat er met de schepnetjes uit het water is gehaald.

Ooee zit daar een bloedzuiger bij…?