Sustainable Development Goals

In de wereld van vandaag staan we voor grote uitdagingen: armoede, honger, ongelijkheid, klimaatverandering en de biodiversiteitscrisis zijn slechts enkele van de problemen die we dringend moeten aanpakken. Grote uitdagingen vereisen gedurfde actie om ze te overwinnen, en dat is waar de Sustainable Development Goals om de hoek komen kijken. Ze zijn ontwikkeld om tegen 2030 een groenere, eerlijkere en betere wereld te bouwen, en we hebben allemaal een rol bij het bereiken ervan.

Roosendaal is een SDG gemeente en MEC Roosendaal gebruikt deze doelen als kompas voor ontwikkelen van projecten, gastlessen en activiteiten. Het is een overkoepelende paraplu voor de activiteiten van het MEC.

Met deze doelen willen we in 2030 een duurzame wereld voor iedereen in Roosendaal en daarbuiten bereiken, waarin niemand wordt buitengesloten. In 2015 hebben alle 193 landen die lid zijn van de Verenigde Naties (VN) de Sustainable Development Goals aangenomen (ook Nederland). De doelen gelden voor alle landen en voor alle mensen. 

Meer informatie over de SDG's - www.sdgnederland.nl

 

Aanbod MEC Roosendaal

MEC Roosendaal heeft 17 baniers met uitleg per SDG en daarbij een prikkelende vraag. Deze zijn te gebruiken bij evenementen of op scholen. Verder geeft MEC Roosendaal 

- een gastles over SDG's voor VO - met workshop mogelijkheden over onderwerpen; E-Wast, plastic Soup, watergebruik, biodiversiteit en duurzame energie (meer info@mecroosendaal.nl)

- een gastles over SDG's voor BO 

- een gastles Duurzaam escape house

 

Stimuleringsregeling Gemeente Roosendaal

De gemeente Roosendaal wil mensen in Roosendaal extra simuleren om hun tuin klimaatbestendiger te maken door middel van stimuleringsregeling.