Tentoonstelling ‘Waterdicht’ in het MEC

Stichting MEC viert 10-jarig jubileum
27 februari 2016
Stichting MEC viert 10-jarig jubileum
27 februari 2016
Toon alles

Tentoonstelling ‘Waterdicht’ in het MEC

Van 15 januari tot 31 maart staat de interactieve tentoonstelling ‘Waterdicht’ in het MEC. Deze tentoonstelling laat verschillende wateronderwerpen zien zoals duurzaam watergebruik, grondwater, grote en kleine waterkringloop, waterschaarste, rioolwaterzuivering, waterplaneet en watervoetafdruk. De tentoonstelling met gastles is deel van het Waterproject 2016, bestaande uit drie onderdelen: Tentoonstelling Waterdicht, wateronderzoeken in Roosendaal en Spraakwater. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Roosendaal en De Kring Educatie.

Duurzaam watergebruik

De tentoonstelling laat zien wat duurzaam watergebruik is. Zo scheelt het bijvoorbeeld al 10 liter water per minuut als je de kraan dicht draait tijdens het tandenpoetsen. Er wordt onderscheid gemaakt in de grote en de kleine waterkringloop. Om dit inzichtelijk te maken is er een maquette met echt stromend water. Ook komt de waterschaarste in andere landen zoals Ethiopië aan bod. Kinderen ervaren zelf hoe het zou zijn om kilometers per dag te moeten lopen om water te halen. Op een interactieve manier leren kinderen de processen als rioolwaterzuivering en drinkwaterzuivering begrijpen. Waterplaneet: waar komt water vandaan, hoeveel zoet water is er, welke invloed heeft water op de natuur? Een serie interactieve panelen zullen jong en oud bezighouden en verbazen. De tentoonstelling gaat ook in op de watervoetafdruk met een leuk en leerzaam spel.

Gastles

Voor de groepen 6, 7 en 8 is er een speciale gastles waarbij de kinderen in een heus waterlaboratorium en gehuld in een witte jas allerlei proefjes met water doen. Scholen in de gemeente Roosendaal en omgeving kunnen zich aanmelden voor de gratis gastles bij deze tentoonstelling via info@mecroosendaal.nl of door een van onderstaande inschrijfformulieren te downloaden, in te vullen en op te sturen. Doelgroep zijn kinderen van 9 – 12 jaar, maar ook zeer geschikt voor gezinnen. Iedereen kan de tentoonstelling gratis bezoeken op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

MEC Roosendaal – T-Huis Visdonk, Dennescheerderdreef 11, 4707 PK Roosendaal

Aanvullende informatie gastlessenInschrijfformulieren