TENTOONSTELLING WATERWERKERS

FOTOWEDSTRIJD – KIDS
7 juli 2021
3 buitendagen – 40 leerlingen van bs De Wingerd – energietransitie
14 december 2021
Toon alles

TENTOONSTELLING WATERWERKERS

MEC Roosendaal organiseert in de maanden oktober, november december 2021 en januari 2022 de tentoonstelling WATERWERKERS in KaaiDuurzaam. De tentoonstelling is oa te bezoeken in tijdens de week van de Duurzaamheid van 11 t/m 16 oktober. Voor scholen is er een gastles bij de tentoonstelling ontwikkeld.

Waterwerkers Is een leuke, leerzame en interactieve tentoonstelling over water vlak om ons heen. Rioolwaterzuivering, drinkwaterzuivering, de eigenschappen van water, waterleven, waterverspilling & waterbesparing komen uitgebreid aan bod. 

De tentoonstelling start met een leuk introductieverhaal rondom assistent drup die enigzins in paniek verkeerd omdat directeur Wildwater van de trap is gevallen tijdens het schoonmaken van de waterleidingen. Een storing in de waterfabriek moet snel worden opgelost maar.. daar heeft assistent drup wel wat hup bij nodig!

In een paar huiskamers kunnen kinderen zelf met diverse bordjes aangeven wat waterbesparing en verspilling volgens hen is. Ze kunnen vissen naar dieren in een vijvertje, experimenteren met water, er zijn nieuwe items zoals een grote zoekkaart met waterdieren en een drinkwaterzuivering en rioolwaterzuivering met kapstokkaarten, jee leert er van alles over de natuur om ons heen, en hoe al het leven om ons heen verbonden is met water!

Ook is er een waterlaboratorium waarin de kinderen kunnen leren over water dmv verschillende proefjes.

KaaiDuurzaam zit gevestigd aan Kadeplein 2 – Roosendaal (voormalige EKP gebouw)