TENTOONSTELLING WATERWERKERS

Festival blauwgroen doen!
23 mei 2024
Festival blauwgroen doen!
23 mei 2024
Toon alles

TENTOONSTELLING WATERWERKERS

In MEC Roosendaal is in de maanden juni, juli, augustus en oktober 2024 de tentoonstelling WATERWERKERS te bezichtigen. De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken (behalve op maandag) van 9 tot 17 uur gratis te bezoeken. Voor scholen is er een gastles bij de tentoonstelling ontwikkeld.

Waterwerkers Is een leuke, leerzame en interactieve tentoonstelling over water vlak om ons heen. Rioolwaterzuivering, drinkwaterzuivering, de eigenschappen van water, waterleven, waterverspilling & waterbesparing komen uitgebreid aan bod. 

De tentoonstelling start met een leuk introductieverhaal rondom assistent drup die enigzins in paniek verkeerd omdat directeur Wildwater van de trap is gevallen tijdens het schoonmaken van de waterleidingen. Een storing in de waterfabriek moet snel worden opgelost maar.. daar heeft assistent drup wel wat hup bij nodig!

In een paar huiskamers kunnen kinderen zelf met diverse bordjes aangeven wat waterbesparing en verspilling volgens hen is. Ze kunnen vissen naar dieren in een vijvertje, experimenteren met water, er zijn nieuwe items zoals een grote zoekkaart met waterdieren en een drinkwaterzuivering en rioolwaterzuivering met kapstokkaarten, jee leert er van alles over de natuur om ons heen, en hoe al het leven om ons heen verbonden is met water!

Ook is er een waterlaboratorium (tijdens gastlessen) waarin de kinderen kunnen leren over water dmv verschillende proefjes.