Tentoonstelling ‘Zonder boer geen voer’ in MEC Roosendaal

Nieuwsbrief herfst 2016
13 december 2016
9 april – Boerenfestival – Over boeren van vroeger en nu!
14 maart 2017
Nieuwsbrief herfst 2016
13 december 2016
9 april – Boerenfestival – Over boeren van vroeger en nu!
14 maart 2017
Toon alles

Tentoonstelling ‘Zonder boer geen voer’ in MEC Roosendaal

 

Op maandagavond 30 januari wordt de rondreizende tentoonstelling ‘Zonder boer geen voer’ feestelijk geopend door wethouder Toine Theunis in het MEC Roosendaal. Aansluitend volgt een lezing over het onderwerp. De tentoonstelling is tot en met 13 april dagelijks gratis te bezoeken (maandagen gesloten). Op zaterdag 9 april organiseren we een groot Boeren festival waarbij natuurhistorische, historische verenigingen, regionale boeren en groene ondernemers uit de gemeente zich zullen presenteren. Voor jong en oud is er van alles te beleven zo kunnen kinderen brood bakken zoals 3000 jaar geleden, koeien te melken en schapen te aaien.

Voor meer informatie over het project zie: www.zonderboergeenvoer.nl en onze Facebookpagina.

 

MEC Roosendaal, ZLTO Roosendaal, IVN, Gemeente Roosendaal, Echo en Regio West-Brabant

 

Zonder boer geen voer – een regionaal project

Het doel van deze bijzondere tentoonstelling is om de lokale boerengeschiedenis en het lokale archeologische en historische onderzoek meer bekendheid te geven. Ook wordt duidelijk dat stad en platteland niet zonder elkaar kunnen; Zonder boer geen voer!

Vanaf 31 januari is de tentoonstelling gedurende enkele maanden in Roosendaal te bewonderen. We sluiten in april af met een Boeren festival en tussendoor hopen we vele schoolklassen en bezoekers te mogen ontvangen.

Er zijn verschillende lees-, kijk- en doekisten die de bezoeker meenemen door de geschiedenis van onze voedselproductie. Het begint bij de eerste zelfvoorzienende boeren en eindigt bij de moderne precisielandbouw. De tentoonstelling vertelt een lokaal verhaal en de tentoongestelde archeologische objecten zijn daarom ook allemaal afkomstig uit de regio.  

Het project reist 2,5 jaar  door West-Brabant. De tentoonstelling zal op tenminste tien verschillende locaties, verspreid door de hele regio, te zien zijn. Het ontwerp en de uitvoering liggen in handen van het Roosendaalse bedrijf Echo en komt dus van eigen bodem!