Watercafé MEC Roosendaal

Gastles WATERWERKERS
10 december 2018
12 februari 2019
Toon alles

Watercafé MEC Roosendaal

ROOSENDAAL – MEC Roosendaal organiseerde vrijdag een Watercafé met waterdebat voor leerlingen van basisschool de Zilverlinde. De leerlingen volgden eerst een gastles en bekeken de tentoonstelling Waterwerkers, voordat ze in debat gingen. Vier groepjes kregen elk een stelling, waar samen naar oplossingen werd gezocht.

De opening werd verzorgd door Björn Rommens van de jongerenraad en Steg Snelders, jeugdbestuurder van Waterschap Brabantse Delta. Zij gaven namens de gemeente en het Waterschap allebei een cadeau aan de kinderen voor hun inzet de hele dag. Vooral het cadeau van het Waterschap viel bij de kinderen in de smaak. Zij kregen bloemtegels, waarmee zij een steen uit de grond moeten halen en de bloemtegel ervoor in de plaats leggen. Zo groeien er nieuwe bloemen en maken ze Roosendaal allemaal een beetje groener.

Enthousiast

Maggy van den Aker van MEC Roosendaal was erg trots op de kinderen. “Het is mooi om te zien hoe de kinderen samenwerken en samen naar oplossingen zoeken.” Ook wethouder Inge Raaijmakers stond soms versteld van de ideeën van de kinderen. “De vraagstukken die ze kregen vond ik wel lastig voor kinderen van groep 7, maar hoe sommige op zulke goede oplossingen kwamen had ik niet verwacht.”

Vandaag start gemaakt van het waterproject 'Tegel eruit en boom erin' tijdens het Watercafé in het #MECRoosendaal. De voorzitter van de jeugdraad van #gemeenteRoosendaal, de jeugdbestuurder van #WaterschapBrabantseDelta en wethouder #IngeRaaijmakers hebben de oplossingen ontvangen van basisschool Zilverlinde voor waterproblemen in de gemeente Roosendaal. Dit na hun gastcollege en doe-activiteiten bij de Watertentoonstelling.

Geplaatst door Jolanda Jochems Communicatie, Educatie, Advies & Uitvoering op Vrijdag 18 januari 2019

 

—————————————————————————————————

Hieronder een aantal links naar nieuwsberichten over het Watercafé

 

http://www.zuidwesttv.nl/news/5554/116/MEC-Roosendaal-organiseert-Watercafe-met-waterdebat

http://www.zuidwestfm.nl/news/5620/116/Leerlingen-basisschool-de-Zilverlinde-in-debat-over-water

 

https://www.bndestem.nl/roosendaal/leerlingen-van-basisschool-leren-beter-met-water-om-te-gaan~a60423df/

https://drimble.nl/regio/noord-brabant/roosendaal/57068822/mec-roosendaal-organiseert-watercafe-met-waterdebat.html